Продължете към съдържанието

По стъпките на Рилския светец в Кюстендилско

viber image 2020 10 21 10 10 33На 19.10. 2020 г. бе направен кратък поклоннически поход до местността „Светата вода”, която се намира в близост до с. Раждавица, Кюстендилска духовна околия. По предание, в продължение на 5 г., на това място е живял св. Йоан Рилски, преди да се пресели в пещерата край с. Гърбино.

В похода взеха участие: Негово Високопреподобие Архимандрит Исаак, иконом Светослав Григоров, председател на храм „Успение Богородично”, гр. Кюстендил, протодякон Александър Нешев, г-н Стоян Ръждавички, кмет на с. Раждавица и благочестиви християни.  

На водоизточника бе отслужен водосвет за здраве и благословение на събралите се поклонници. Архимандрит Исаак поздрави всички присъстващи, назидавайки ги да поддържат православните християнски традиции, които да бъдат предавани на по-младите поколения, за да се съхранят през идните векове, в паметта на народа ни, историческите места, свързани с живота и делото на нашите предци, особено на онези, които са причислени в сонма на светиите.
След службата бе раздадена благословена храна, приготвена от добри люде, за подкрепа на присъстващите.

{gallery}gallery/22-10-2020{/gallery}

Visits: 0

Skip to content