Продължете към съдържанието

Иаковова св. Литургия бе отслужена в София

 IMG 96761На 23 октомври Православната църква отбелязва паметта на св. ап. Иаков, брат Господен по плът и пръв Йерусалимски епископ. По този повод  в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Георг Вашингтон“ № 47) бе отслужена св. Божествена Иаковова литургия.

Според благословената традиция в БПЦ-БП тя се отслужва два пъти в годината: на 23 октомври, когато се чества паметта на св. ап. Иаков, брат Господен по плът, и в Неделя на св. Праотци през Рождественския пост.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит  Иакововата литургия в този ден бе отслужена от Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който сълужи с архимандрит Евтимий, протоиерей Захарий Димитров, протоирей  Костадин Тренев, свещеник Георги Стойнов  и йеродяконите Вартоломей и Поликарп.

В края на богослужбата еп. Поликарп отправи поздравления към всички уважили изпълнението на  особената литургия и ги насърчи да се отзоват и следващия път – през м. декември, когато тя ще бъде отслужена.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content