Продължете към съдържанието

Празничен водосвет в старинния столичен храм „Св. Мина“, кв. Слатина

1960627На 11 ноември, по случай празника на св. вмчк Мина, в старинния столичен храм в кв. Слатина, посветен на мъченика, бе отслужен тържествен водосвет.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит последованието бе предстоявано от Негово Високопреподобие архимандрит Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, в съслужение с протойерей Йоан Попиванов, предстоятел на храм „Св. Троица“ в кв. „Гео Милев“ и на старинния храм „Св. Мина“, както и със свещеник Георги Димитров от храмовото духовенство.

С песнопения в молитвения празник взе участие и д-р Андрей Касабов с певци от хора „Св. Наум Охридски“.

Множество богомолен народ се бе събрало в старинния храм въпреки делничния ден, за да споделят духовната си радост и молитвите си към св. Мина.

От името на Негово Светейшество патриарх Неофит архимандрит Василий поздрави духовенството, енориашите и всички присъстващи на празника, като призова да имаме любов, да имаме търпение и смирение, да сме жертвоготовни, защото „когато ние сме готови да подадем ръка, да потърсим причината за някое дело, което на нас не ни харесва и се опитаме да помогнем, тогава и Христос ще помогне на нас.“

_1960607

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content