Продължете към съдържанието

Паметна плоча на Гоце Делчев бе осветена в гр. Самоков

2На 10.11. 2020 г.  в гр.  Самоков с военен церемониал и в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и кмета на община Самоков Владимир Георгиев бе открит паметна плоча на Гоце Делчев.

Инициативата е на местната структура на ВМРО, която преди две години взе решение за поставянето на  паметна плоча с лика на Апостола на българите в Македония и Одринско – Георги Делчев  и осъществена с подкрепата на Община Самоков.

Архиерейският наместник на Самоковска духовна околия иконом Михаил Колев отслужи  тържествен водосвет и  освети  изградения мемориал.  Благословени  с  водоосвещението  бяха Министъра на отбраната г-н Каракачанов, градоначалника г-н Георгиев, официалните лица, представителните военни части и множеството гости на събитието.  В кратко поздравително слово отец Михаил преподаде благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български и приветства инициативата, подчертавайки значимостта от живота и делото на възрожденските революционери, които са имали като едничка цел на живота изповедта на християнската вяра и свободата и обединението на отечеството.

Тържественото събитие завърши под звуците на военния духов оркестър и празнична заря.

{gallery}2020-11-10{/gallery}

Visits: 0

Skip to content