Продължете към съдържанието

Празнична вечерня за Въведение Богородично в столичния кв. „Дружба“

PAM6413На 20.11.2020 г., в навечерието на църковния празник Въведение на Пресвета Богородица в Йерусалимския храм, бе извършена тържествена вечерня в столичния храм „Въведение Богородично“, кв. „Дружба“.

Вечерната служба бе предстоявана от енорийския духовник протойерей Илия Манолов, в съслужение със ставрофорен иконом Христо Пудин, предстоятел на храма, протойерей Владимир Дойчев, както и свещеник Владимир Гълъбов, също духовници на енорията.

Църковните песнопения бяха изпълнени на два клира – с певци от хор „Св. Наум Охридски“, ръководени от д-р Андрей Касабов, заедно с дякон Гавриил Николов, както и певци от празнуващия храм под ръководството на Стоян Янъков.

Множество християни изпълниха столичния храм, за да споделят радостта от празника.

Протойерей Владимир Дойчев поздрави с проповед за празника богомолния народ, стекъл се в храма, като припомни как родителите на Св. Богородица са измолили своето чедо и „Току-що спечелили просеното цял живот и вече го дават на Бога… Понеже семейството, братя и сестри, това, което просим от Бога, трябва да има вечна перспектива!“

Отец Владимир сравни как св. Йоаким и Анна насърчили Св. Богородица да влезе в храма, и запита: „Можем ли ние в тази криза да насърчим душите си, казвайки: Влизай, влизай в храма! Господи, дай ми живота и аз ще го заведа в Светая Светих, ще му дам Тайните Ти – Тялото и Кръвта Ти, и ще се отрека от това, което опозорява човека, което го прави безплоден като пустиня – греха; ще го направя оазис, готов за Твоята благодат!“

В края на службата бе отслужен и чинът на петохлебието, раздадено на всички за здраве и благословение на присъстващите и техните близки.

_PAM6370

Текст и снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content