Продължете към съдържанието

Водосвет по случай 85 г. Спешна помощ – София

130870121 3649770411728864 1924854248943039020 nНа 10 декември в столицата бе извършен водосвет в чест на 85-годишнината на Спешна помощ – София.

По този повод бе отслужен тържествен водосвет за здравето на медиците в Центъра за спешна медицинска помощ от иконом Димитър Генчев, предстоятел на столичния храм „Рождество Христово“, жк „Младост“.

На събитието присъстваха и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на ЦСМП д-р Георги Гелев, както и медицински специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Всички те получиха и подарък – книжки, написани от деца специално за Спешна помощ.

Осветени бяха и нови линейки за нуждите на Центъра.

Иконом Димитър Генчев благослови присъстващите и пожела на медиците душевно и телесно здраве и сили в служението на ближния.

„Днес осъзнаваме колко безценен е трудът на тези наши колеги. Безсънните нощи, дежурствата на предела на силите, участието им на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция – всичко това, за да се спасяват човешки животи. Това е моето схващане за героизъм и саможертва, която заслужава най-голямата ни почит и признание. Не само днес, нека всеки ден да знаят и усещат, че ние ги подкрепяме и сме с тях в това, което правят“, посочи проф. Ангелов.

Източници: Министерство на здравеопазването; Енория на храм „Рождество Христово“, жк „Младост“.

{gallery}2020-12-10{/gallery}

Visits: 0

Skip to content