Продължете към съдържанието

Заупокойна св. Литургия и панихида за 40 дни от кончината на монахиня Херувима в гр. Самоков

IMG 3552На 13.01.2021 г., в деня за прослава на светите мъченици Ермил и Стратоник, се навършиха четиридесет дни от кончината на монахиня Херувима, която се представи в Господа на 100 – годишна възраст.

С благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, в Самоковския девически манастир „Покров на Пресвета Богородица” беше отслужена заупокойна света Литургия за блаженото успение на сестра Херувима и преселилите се при Господа през годините сестри от светата обител. Богослужението бе оглавено от иконом Михаил Колев – архиерейски наместник на Самоковска духовна околия, в съслужение с протойерей Любомир Мишков – ефимерий при манастира, както и протойереите Георги Николов и Емилиян Дамянов. В съзвучието на заупокойните прошения, литургичните песнопения изпълни игумения Максима, подпомагана от новопостриганата монахиня Ирина.

След края на светата служба, духовници, монахини и сродници се отправиха към гроба на приснопаметната сестра Херувима, положена до духовната си сестра в десетилетния монашески подвиг – игумения Гавриила. Отслужената панихида завърши с молитва към Бога за блаженото им успение и вечен покой в Царството небесно.

Текст и снимки: Самоковска духовна околия

{gallery}2021-01-13{/gallery}

Visits: 0

Skip to content