Продължете към съдържанието

Белоградчишкият епископ Поликарп посети новостроящия се храм в столичния кв. „Дружба“

IMG 4491aДнес, на 26 февруари, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, заедно с г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия, посетиха на оглед новостроящия се храм „Свето Благовещение“ в кв. „Дружба 2“. Те бяха послещнати от иконом Емилиян Костадинов, предстоятел на храма „Св. пророк Илия“, заедно с иконом Димитър Москов.

Облагородяването и строежът на новия православен храм са пред завършване. Той се намира в двора на построения през 1995 г. храм „Св. пророк Илия“, който се оказва недостатъчно голям, за да приюти на молитва християните от целия квартал. Затова преди девет години започва строежът на нов, по-просторен и благолепен храм, като за целта се събират множество дарения от граждани.

Строежът на храма и работата по фасадата са напълно завършени, поставени са инсталация, изолация, дограма и иконостас. В момента се работи по облагородяването на храмовия интериор и околохрамовото пространство, предстоят и довършителни работи.

След месец, в деня на Светото Благовещение – бъдещия храмов празник, се планира пълното освещаване на молитвения дом и отслужването на първата архиерейска света Литургия в него.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content