Продължете към съдържанието

Архиерейски благослов за 60-ия рожден ден на архимандрит Алексий

IMG 5270 scaledНа 9 април 2021 г. Негово Високопреподобие архимандрит Алексий (Тасев), ефимерий на Драгалевската света обител и член на Софийския епархийски съвет, отбелязва своята шейсетгодишнина. По повод личния му празник, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети Драгалевския манастир и поздрави архимандрит Алексий, като му пожела дълги и благодатни години в достойно служение.

В съборния манастирски храм викарият прочете поздравителен адрес от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит. В него се казва:

"Ваше Високопреподобие,

Приемете сърдечните ни поздравления по случай благословената Ви от Бога 60-та годишнина! Като духовник Вие се утвърдихте като достоен, отговорен и принципен, показвайки мъдрост не от позицията на годините, а от позицията на опита, който се е натрупал с вяра, търпение, постоянство и ревност по Бога. Благопожелаваме Ви Всещедрият Бог да Ви обдари с добро здраве, бодрост на духа и да изпраща, както и до сега, Своята благодат над Вас, като Ви подкрепя в отговорното Ви служение, като се утвърждавате в добър пример във всяко гласувано Ви доверие и послушание. За много и благословени години!"

В чест на годишнината епископ Поликарп поднесе в дар на архимандрит Алексий сребърен нагръден кръст и букет свежи цветя, които да му напомнят да бъде бодър и радостен. Развълнуван, отец Алексий благодари за оказаната чест на всички, дошли да уважат личния му празник, и ги почерпи в манастирската трапезария.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 1

Skip to content