Продължете към съдържанието

На Велики понеделник бе отслужена Преждеосвещена литургия в столичния храм „Св. Параскева“

2 84На Велики понеделник, 26 април, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит в столичния храм „Св. Параскева“ на ул. „Г. С. Раковски“ № 58 бе отслужена архиерейска света Литургия на Преждеосвещените Дарове.

Тя бе възлавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Заедно с епископа съслужиха архимандрит Евтимий, иконом Йоан Чикалов, предстоятел на храма, протойерей Ангел Столинчев, протойерей Костадин Тренев и четирима дякони, ръководени от йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Църковните песнопения бяха изпълнени от храмовите певци, към които се присъединиха ставрофорен иконом Кирил Дидов и д-р Андрей Касабов.

В края на великопстното богослужение епископ Поликарп благослови духовенството, певците и храмовото изпълнение и призова в дните на Страстната седмица „да бъде всеки един от нас с чисто сърце, да бъде с любов един към друг и в умиление пред Бога. С тези добродетели да покажем на света, че истински вярваме в Господа Иисуса Христа, да спазваме Неговите повели и да вървим по Неговите стъпки.“ – каза в словото си епископът.

Текст и снимки: Весела Игнатова
Снимки от св. Олтар: Емануил Сетайеш
Видео: Любомир Върбанов

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

https://youtu.be/EppahhTQRkg

Visits: 0

Skip to content