Продължете към съдържанието

В Софийска митрополия бяха наградени отговарящите на телефона за духовно-психологическа подкрепа

IMG 6596На 20 май в Софийската света митрополия бяха връчени благодарствени грамоти на хората, които доброволно се ангажираха да отговорят на откритата от Софийска света митрополия телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа, по повод пандемичното разпространение на COVID-19.

Горещата линия започна своята работа на 23 март 2020 г., след като епархийското ръководство установи рязко покачване на нивата на тревожност и безпокойство сред много хора.

На многобройните телефонни обаждания се заеха доброволно да отговарят православни богослови-психолози.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит презвитерите Валя Кантарджиева, Зоя Димитрова и Мария Иванова бяха отличени за своята работа от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. Доброволците получиха грамоти и подаръци, сред които и първият брой от новото списание на Софийска света митрополия "Епархийски глас".

Епископ Поликарп изрази намерението на Софийска света митрополия винаги да помага и съдейства на обществото за духовното здраве и израстване на хората, и благодари на доброволците за тяхната отзивчивост и навременната професионална, духовно-богословска подкрепа. След като те споделиха на владиката личен опит и емоционални преживявания от горещата телефонна линия, викарият на Софийския митрополит отправи благопожелания за успех и за бъдещи съвместни инициативи с богословите-психолози.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content