Продължете към съдържанието

Празнична архиерейска вечерня в Лозенския манастир “Възнесение Господне”

IMG 1873На 9 юни, в навечерието на Господския празник Възнесение Господне бе отслужена тържествена вечерня с петохлебие в Лозенския манастир „Възнесение Господне", който често наричат "Св. Спас“. Така достойно бе дадено началото на честването на храмовия празник на едноименната женска света обител.

Вечерното богослужение бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, архимандрит Севастиан, игумен на Осеновлашкия манастир „Седемте престола“, йеромонах Игнатий, ефимерий на манастира, както и свещеници от София и региона.

Да влязат в манастирската радост и молитвено да посрещнат празника Възнесение Господне в светата обител бяха дошли монаси, свещеници и боголюбив народ от цяла София.

В края на богослужението епископ Поликарп напомни за смисъла на празника Възнесение Господне и как ние като християни трябва да подражаваме на живота на св. апостоли. Той приветства богомолците от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и отправи пожелания за крепко здраве и дръзновение.

Владиката приветства игуменията на светата обител монахиня Теодора и сестринството, като им пожела да възрастват духовно и да се грижат за манастира. Той благодари на свещениците, взели участие в празника, както и на честните поклонници, като им пожела здраве, дългоденствие, мир, любов и достойно отбелязване на празника Възнесение Господне.

Текст и снимки: Весела Игнатова

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК

Visits: 0

Skip to content