Продължете към съдържанието

Бр. 2/2021 – С този знак ще побеждаваш!

Вторият брой на списанието „Епархийски глас“ е посветен на празника Въздвижение на честния и животворящ Кръст Господен – Кръстовден (14 септември).

В него читателят ще получи Патриаршески благослов от Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, ще прочете проповед за Кръстовден на Негово Високопреподобие архимандрит Василий, ще се запознае с иконом Стефан Стайков и протойерей Петър Калчев, ще получи отговори на въпроси за Бог и човека от протойерей Владимир Дойчев, ще прочете историята за Въздвижението на Кръста, разказана от св. патриарх Евтимий, ще се запознае с песнопенията за Кръстовден с д-р Андрей Касабов и с музикалното творчество на Негово Светейшество патриарх Неофит, ще се наслади на християнски разкази и стихове, ще се запознае с подвизите на българските светии и с историята на Драгалевския манастир чрез Пламен Михайлов, както и ще бъдат зарадвани най-малките със специална част за тях с разкази, стихове, игри и духовни гатанки.

Списанието запознава читателите и с важни събития от живота на Епархията, както и предоставя подробна информация за храмовете Софийска духовна околия и техните предстоятели. Не на последно място, читателите ще открият списък с Енорийските центрове с вероучение към столичните храмове.

Можете да разгледате и изтеглите броя в PDF-формат от прозореца по-долу.

Visits: 4

Skip to content