Продължете към съдържанието

В с. Берайнци, Община Трън, бе направена копка за нов храм

IMG 20210817 220236 134 scaledНа 17 август, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе направена копка за изграждането на православен храм в трънското село Берайнци, който ще бъде издигнат в чест на Успението на Божията Майка Света Богородица.

Водоосвещението и полагането на основния камък бяха извършени от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Йоан Чикалов, архиерейски наместник на Трънска духовна околия, йеромонах Тимотей, секретар на архиерейското наместничество, протойерей Николай Пешов, енорийски свещеник на селото и йеродякон Поликарп.

На богослужението присъстваха и г-жа Десислава Димитрова, зам.-кмет на Трън, представители на инициативния комитет за построяването на храма, дарители и спомоществователи, както и много жители на селото, гости и приятели.

В селото не е имало никога църква и затова жителите с особена радост и приповдигнат дух посрещнаха инициативата и полагането на основен камък за изграждането на храм, посветен на Успение Богородично.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, благодари им за инициативата и се помоли в най-скоро време храмът да бъде построен и тържествено в единство и мир между всички осветен.

 

Visits: 0

Skip to content