Продължете към съдържанието

Детска книжка за българските светии издаде Руенският манастир “Св. Йоан Рилски”

KORICA scaledКнигата „Хвърчилото, орлите и светците“ е първият самостоятелен сборник с разкази на презвитера Мирела Кючукова. Авторката, майка на три деца, учител по „Религия“ и съавтор на учебниците по „Религия-Християнство-Православие“ издадени от Българската православна църква – Българска патриаршия, с умение и педагогически опит поднася на малкия читател вълнуващи истории, вдъхновени от житията на българските светии.

Умело подбраните сюжети от живота на светците са написани разбираемо и достъпно, както за малките деца, така и за техните родители. Разкази не само разкриващи живота и делата на нашите светии, но и увличащи към подражание на тяхната любов към Бога и ближния. Като пръв плод на още непубликуваните разкази са непринудените и вдъхновени детски илюстрации, придружаващи настоящото издание. Те са дело на децата от школата по иконопис към Православния информационен център на Неврокопска митрополия в гр. Благоевград.

Детската книжка се издава по инициатива и с подкрепата на братството на Руенския манастир "Св. Йоан Рилски".

Преди да започнем четенето, нека се запитаме: какво общо може да има между едно пъстро хвърчило, няколко орли и светците? Страниците на тази книга не само разкриват отговора на този въпрос, но и пожелават той да вдъхновява малките и големите читатели.

Цената на книгата е 15 лв., като за църковните магазини и книжарници е предвидена търговска отстъпка.

Тел. за поръчка: 0887226952

Книгата може да бъде закупена и от http://www.lestvitsa.org/


{gallery}16-09-21{/gallery}

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content