Продължете към съдържанието

Излезе от печат учебник по църковнославянска граматика с речник на църковнославянски език

Gramatika CSС благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит излезе от печат учебникът по църковнославянска граматика и речник на църковнославянския език на архим. д-р Атанасий Бончев.

„Църковнославянският език води своето начало от славянските просветители светите братя Кирил и Методий и се ползува с голямата почит и благоговение на всички православни славяни. А за нас, българите, той е скъпо съкровище, защото е същият език на нашите прадеди, старите българи, само малко променен под руско влияние. Чрез неговото изучаване ние задълбочаваме познанията си по историята и развитието на българския език, а това допринася да усвоим по-добре и да обикнем нашата хубава родна реч“ (Архим. Атанасий Бончев).

Учебникът е предназначен за ученици от духовната семинария и студенти богослови. Издава се с образователна цел. Подходящ е и за тези християни, които искат да изучават и ползват църковнославянски език, както и за преподаватели богослови и филолози.

Изданието е на Софийска света митрополия със съдействието на книгоиздателско сдружение „Православно Отечество“. Книгата е голям формат с кожена подвързия, 224 стр.

Единична цена: 18 лв.

Може да бъде закупена от Софийска св. митрополия, тел. 0879 259 293, г-н Кольо Лозанов, в църковните магазини и от Книжна борса „Г. Искър“, тел. 087 890 8244.

 

Visits: 21

Skip to content