Продължете към съдържанието

Посланиците на САЩ и Сърбия посетиха Центъра за социална рехабилитация на деца в Елин Пелин

IMG00030 scaledНа 16 декември Нейно Превъзходителство г-жа Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, и Негово Превъзходителство г-н Желко Йович, посланик на Република Сърбия в София, посетиха Духовния център за социална рехабилитация и интеграция за деца „Св. Йоан Рилски“ в гр. Елин Пелин.

Посещението бе организирано по идея на посланика на Република Сърбия в България, който е прегърнал каузата на Центъра и полага усилия повече посланици да посетят и подпомогнат в бъдеще дейността на социалните духовни завeдения, както в Елин Пелин, така и в Горна Малина.

Посланик Херо Мустафа бе посрещната с особено вълнение от персонала и децата, както и от Негово Високоблагоговейнство иконом Серафим Янев, под чиято егида се развива дейността на Центъра.

Отец Серафим запозна Нейно Превъзходителство с историята за създаването на Центъра, както и с неговата работа. Тя посети всички кабинети, зали и помещения и бе запозната с настоящи и бъдещи проекти на социалния комплекс.

След разглеждането на Центъра и запознаването с неговите възможности, тя изяви желание да се включи в подпомагането, с каквото е потребно за развитието и пълноценното лечение на децата в нужда.

От името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит посланиците бяха посрещнати и от Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, както и от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content