Продължете към съдържанието

Отличие за архимандрит Януарий, архиерейски наместник на Годечка духовна околия

nagВ навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, кметът на Годеч – г-н Радослав Асенов, награди с Почетния знак на Община Годеч архимандрит Януарий – архиерейски наместник на Годечката духовна околия.

Духовникът бе награден за принос за развитието на духовния живот в общината и съхраняване на православните традиции в Годечката духовна околия.

Архимандрит Януарий активно участва в живота на Годеч и ревностно се грижи за изграждане, стопанисване и благоукрасяване на църковната собственост, и вече три години се ползва със заслужен обществен авторитет. 

На състоялата се церемония в общината той благодари за отличието и поднесе поздравителен адрес от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит до градоначалника Радослав Асенов и местното население.

III

"Отец Януарий успя да възроди духовната околия и да запали искрата на вярата у много млади свещеници, които дойдоха в Годеч и съживиха храмовете във всички села в общината." – се казва в съобщението на Годечка община.

Visits: 3

Skip to content