Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия беше отслужена в столичния храм „Възкресение Христово“

51808725777 5062ac910f o scaledНа 9 януари – Неделя след Богоявление, беше отслужена архиерейска света Литургия в столичния храм „Възкресение Христово“ в кв. „Красна поляна“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, литургията оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В богослужението взеха участие архимандрит Евтимий, ставрофорен иконом Кирил Дидов, иконом Гоце Христов, предстоятел на храма, свещеник Йоан Стефанов, свещеник Любомир Тасев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Църковните песнопения бяха изпълнени от клиросния певец г-н Цанко Цолов и от дамския хор при храма.

На празничното богослужение присъстваха и г-н Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна”, г-н Стоян Танев, зам.-кмет на район „Красна поляна”, както и представители на различни обществени организации и бизнеса и множество верен народ.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед, в която говори за празника Богоявление и за началото на Христовата проповед, започваща със словата на свети Йоан Предтеча: „Покайте се, защото се приближи Царството небесно“, както и за пътя и основата на духовния живот и спасение.

Епископ Поликарп представи и новия предстоятел на храма и неговите събратя, които са натоварени от Негово Светейшество с нелеката задача да въздигат духовния и социален живот в храма и енорията. Той им пожела Божие благословение и подкрепа.

Епископът изказа благодарност към всички, които подпомагат църковното дело и се грижат за въздигането на вярата в сърцата на човеците.

Белоградчишкият епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, като им пожела от негово име здраве, радост и мир.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content