Продължете към съдържанието

Излезе от печат богослужебната книга Общ миней

Obsht MineiС благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, излезе от печат богослужебната книга Общ миней.

Общият миней съдържа общи служби за всички светии от един лик – служба на пророк, на апостол, на мъченик или жена-мъченица, също и служби за някои видове празници – Господни, Богородични, на Предтеча и др.

Общият миней обикновено се употребява заедно с Празничния миней в енории и храмове, които нямат Месечните минеи. Но книгата е необходима и при наличието на Месечни минеи, когато трябва да се извърши служба на светец, за който няма последование в Месечния миней или последованието не включва всички молитвословия, които са нужни, напр. при служба на храмовия светец.

Изданието е на Софийска света митрополия, със съдействието на книгоиздателско сдружение „Православно Отечество“. Книгата съдържа 552 стр., голям формат, двуцветен печат, твърда корица с кожена подвързия.

Единична цена: 64 лв.

Може да бъде закупена от Софийска света митрополия, тел. 0879 259 293, гн Кольо Лозанов, както и от Книжна борса „Г. Искър“, тел. 087 890 8244

Visits: 1

Skip to content