Продължете към съдържанието

Приветствие към Негово Светейшество патриарх Неофит от името на Софийска епархия

51833801973 c2b7004d34 o scaledПоздравление от името на клира на Софийска епархия към

Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх

Н Е О Ф И Т

по случай имения му ден

 

Ваше Светейшество,

Позволете ми от името на Епархийския съвет, клира, монашеството и верния народ на Софийска епархия, всесърдечно да Ви приветствам и поздравя по повод Вашия имен ден – деня на св. мъченик Неофит от Витиния.

Този ден, в който почитаме и паметта на св. Максим Изповедник, ни е събрал, за де се влеем във Вашата лична радост и прославяйки паметта на тези бележити светци, които Ви направляват в живота, да се помолим Богу за Вашето крепко здраве – духовно и телесно, да изпросим от Всеподателя да Ви обдари с бодрост, радост и мир, та както винаги, така днес и занапред, да ни бъдете пример, светлина и вдъхновение.

Светите Божи угодници Максим и Неофит отдадоха целия си живот на Христа и се радват на дръзновението, което имат пред Божия престол. Те нека Ви окрилят да проповядвате словото на истината с търпение и плам, както и винаги във всичко да се ръководите от Христовото слово, благовестие и заповеди.

Ваше Светейшество,

Светейши Владико,

В този радостен за Вас и всички ни ден, приемете искрените ни благопожелания, по молитвите на св. мъченик Неофит, за крепко здраве, за бодрост на душата и тялото, за да ръководите светата ни Православна църква и Софийска епархия, както досега: мъдро, благодатно и грижовно и правейки дълбока диря след себе си, за слава, чест, радост и гордост на идните поколения.

 

На многая и благая лета, Светейши Владико!

Честит и благословен имен ден!

 

†Белоградчишки епископ ПОЛИКАРП

Visits: 0

Skip to content