Продължете към съдържанието

Празникът Сретение Господне беше почетен в новостроящия се храм „Сретение Господне“ в пернишкия квартал „Тева“

51858368269 17a4a90dd7 o scaledНа 2 февруари, когато Православната църква отбелязва празника Сретение Господне, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети новостроящия се храм „Сретение Господне“ в гр. Перник, кв. „Тева“.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, епископ Поликарп отслужи водосвет и поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество патриарх Неофит, като им пожела здраве и радост, както и бързо завършване на новостроящия се храм.

На водоосвещението присъстваха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, свещеник Стоян Стратиев, председател на църковното настоятелство на новостроящия се храм, духовници от Перник и региона, както и монаси от Църногорския манастир.

След водоосвещението епископ Поликарп изказа благодарност на о. Стоян, на църковното настоятелство и на всички дарители и ктитори, подпомогнали изграждането на храма и пожела в най-скоро време той да бъде завършен и да събере верния народ на своето освещаване.

За присъстващия народ, който беше многоброен, бе подготвена постна боб чорба, както и различни сладки приношения за здраве и благословение.

На водоосвещението присъстваха г-н Стефан Кръстев, зам.-кмет на Перник, г-н Радослав Петров, кмет на Батановци, както и бившият областен управител на Перник Емил Костадинов.

Новостроящият се храм „Сретение Господне“ е на груб строеж. Очаква се след зимния сезон строителството да продължи. Копка за построяването на храма беше направена на 29 юни – Петровден 2020 г.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев
Видео: Любомир Върбанов

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

https://youtu.be/XpL5diVsQZk

Visits: 0

Skip to content