Продължете към съдържанието

Излезе от печат учебник по Апологетика (основно богословие)

Apologetika anotaciaС благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит излезе от печат учебникът по Апологетика със съставители Епископ Никодим и Протойерей Цв. П. Христов.

Апо­логетиката е наука, която се занимава със защита на християнството. Апологетиката се нарича още и основно богословие и се занимава с четири главни въпроса: 1) религията изобщо, 2) различните религии, сравнени с християнството, 3) изложение на основанията в полза на християнската богоот­кровена религия и 4) разглеждане на критиките сре­щу основните истини на християнството и рели­гията въобще.

Учебникът е съставен от известните български богослови и преподаватели епископ Никодим и протойерей Цв. П. Христов. В този вид учебникът е издаден през 1943 г. и е използ­ван през десетилетията като подходящо помагало за семинариите и богословските факултети. На­стоящото издание е подготвено от Софийска св. митрополия и книгоиздателско сдружение „Пра­вославно Отечество“ с благословението на Него­во Светейшество Патриарх Неофит. Отпечатва се поради из­черпване на учебника и необходимостта от него за духовните семинарии, богословските факулте­ти и за тези читатели, които желаят да задълбочат познанията си по богословие.

Книгата е с твърди корици, кожена подвързия, съдържа 426 стр. Единичната цена е 23 лв.

Може да бъде закупена от Софийска св. митрополия, тел. 0879 259 293, г-н Кольо Лозанов, в църковните магазини и от Книжна борса „Г. Искър“, тел. 087 890 8244.

Visits: 2

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content