Продължете към съдържанието

В столичния храм „Свето Благовещение“ беше прочетена втора статия от акатиста на Света Богородица

51946309811 70a56bb754 o scaledНа 18 март в столичния храм „Свето Благовещение“ в кв. „Дружба 2“ беше отслужено последованието на малкото повечерие и прочетена втора статия на Богородичния акатист.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, богослужението беше възглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Молитвено участие в Богородичното последование взеха архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Емилиян Костадинов, предстоятел на храм "Свето Благовещение", свещеник Атанас Георгиев и свещеник Тома Попов от храмовото духовенство, както и йеродякон Поликарп.

Църковните песнопения изпълниха хористи от Софийския свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов.

След прочитането на втората статия на акатиста, Белоградчишкият епископ Поликарп произнесе проповед, в която призова вярващите да подражават на Божията Майка, като изпълват сърцата си със смирение, кротост, търпение, мълчание и най-вече любов.

Епископ Поликарп благодари на всички присъстващи на богослужението за тяхната съпричастност към съборните богослужения и доброто свидетелство, че Църквата обича Света Богородица и Я призовава за опора и се ползва от Нейния благ пример.

Епископът поздрави църковното изпълнение от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела леки и благодатни дни.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content