Продължете към съдържанието

Среща на Българския патриарх Неофит с премиера на Черна гора Здравко Кривокапич

232BACB330E9D3CCCF09257ADCC40142Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес на официална среща премиерът на Черна Гора г-н Здравко Кривокапич, който е на визита у нас. 

Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. 

По време на приема премиерът на Черна гора изтъкна традиционно добрите отношения между България и страната му, като допълни, че Православната вяра е част не само от сърцето на българския, но и на черногорския народ. Той обърна внимание на Светейшия патриарх върху делата и живота на блаженопочившия Черногорски митрополит Амфилохий, който се престави пред Бога през 2020 г. Премиерът на Черна гора сподели на Предстоятеля на Българската православна църква, че митрополит Амфилохий бе богатство за цялата църква. 

Темата за войната в Украйна също бе поставена по време на срещата. Светейшият патриарх изрази надеждите си да се възцари мирът и единството, а районът на Балканите да бъде запазен, както и досега, в спокойствие и мир.

Срещата завърши с благопожелания за повече здраве и радост през новата година, ползотворни дела, както за Православната църква, така и за двете страни – България и Черна гора.

Източник: bg-patriarshia.bg

Visits: 0

Skip to content