Продължете към съдържанието

В столичния храм „Св. вмчк Мина“ беше отслужена Преждеосвещена света Литургия

51988176988 32a45c07cb o scaledНа 7 април в столичния храм „Св. вмчк Мина“ в кв. „Модерно предградие“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит беше отслужена Преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия оглави Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, в съслужение с протойерей Серафим Петров, предстоятел на храма, протойерей Илия Манолов, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и дякон Евтимий Куков.

Клиросното пение беше изпълнено от архимандрит Атанасий Султанов и Даниел Кутлев.

В края на Преждеосвещената света Литургия  архимандрит Евтимий произнесе проповед, в която говори за Великия пост и живота, който всеки е потребно да води. Той запозна вярващите с живота и добродетелите на преподобни Георги, епископ Митилински, който Църквата почита на 7 април.

Архимандрит Евтимий поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела радост, мир и духовно въздигане.

Благодарност към архимандрит Евтимий за това, че е уважил енорията и възрадвал църковното изпълнение с молитва, песнопение и благослов отправи протойерей Серафим Петров, предстоятел на храма.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 1

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content