Продължете към съдържанието

Лазарки поздравиха ръководството и служителите на Софийската света митрополия

5940690На 14 април, непосредствено преди празника Възкресение Лазарово, известен още като Лазаровден, деца от 52 ДГ „Елхица“, с директор Виолета Коцева посетиха Софийска света митрополия и поздравиха ръководството и служителите ѝ по случай настъпващите великденски празници.

Децата и техните ръководители бяха сърдечно приети от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на епархията, и служители на администрацията.

Малчуганите с особено старание изпълниха празничната си програма, която включваше стихчета, обреди, игри и народни танци. Техният талант умили събралата се публика, като особено впечатляващо бе изпълнението им на лазарски песни. С прекрасните си изпълнения те зарадваха владиката, духовниците и служителите.

Това е поредно поздравление, което ръководството на Митрополията приема от децата на община "Младост". От четири години в енорията при столичния храм „Рождество Христово“, който се намира на територията на общината, активно работи неделно училище, под ръководството на протойерей Лъчезар Вълков и г-жа Велина Андонова, които също присъстваха на днешното събитие. Със своята успешна и интересна образователна дейност тя събира множество деца и религиозно ги ограмотява. 

В края на програмата епископ Поликарп отправи благослов от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит към децата и техните учителки, които с много любов и желание работят с тях, като им подари и торбички с подаръци.
 

Текст: Весела Игнатова

Снимки: Пламен Михайлов

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 1

Skip to content