Продължете към съдържанието

Преждеосвещена света Литургия в столичния храм „Свето Благовещение“

52006433200 2d82f17007 o scaledНа 15 април в столичния храм „Свето Благовещение“ в кв. „Дружба“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, беше отслужена архиерейска Преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Емилиян Костадинов, предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, протойерей Атанас Георгиев, свещеник Тома Попов, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп, дякон Никола Чочев и дякон Герасим Йорданов.

Клиросното пение беше изпълнено от църковни певци от храма под ръководството на г-н Светослав Цеков и г-н Теодор Костов.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед и говори за духовния живот, за вярата, добродетелите и потребността от причастяването с Тялото и Кръвта Христови.

Епископ Поликарп благодари на предстоятеля на храма иконом Емилиян Костадинов за организирането и провеждането на великопостното литургично последование, както и на свещениците, взели участие в богослужението, на певците и църковното изпълнение.

Той поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела леки и благодатни дни под покрова на Света Богородица и св. пророк Илия, както и благодатно посрещане на Пасха Христова.

Благодарствени слова към епископ Поликарп отправи отец Емилиян, който благодари чрез епископа на Негово Светейшество патриарх Неофит за духовните грижи и любовта към енорията.

Иконом Емилиян Костадинов поднесе на Негово Преосвещенство букет с цветя, като израз на уважение и почит.

 

Снимки: Бехнам Сетайеш

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 1

Skip to content