Продължете към съдържанието

Велика събота в столичния катедрален храм „Света Неделя“

52023689236 640d5e85df o scaledНа 23 април – Велика събота, в столичния катедрален храм „Св. Неделя“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит тържествено бе отслужена вечерня с Василиева света Литургия.

Светата Литургия беше оглавени от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В богослужението взеха участие: архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Николай Георгиев, предстоятел на храма, иконом Николай Цурев, протойерей Петър Славов, протойерей Георги Яковидис, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп, дякон Никола Чочев и дякон Димитър Кутлев.

Молитвените песнопения бяха изпълнени от клиросния певец г-н Калин Кирилов.

След светата Василиева Литургия, към многобройното множество, което беше дошло на молитва и да се причасти със светите Тайни, с проповед се обърна Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп. Той сподели с вярващите, че в този ден, когато всички хора и творението са притихнали в очакване на Възкресение Христово, всеки е потребно да не размишлява за земни и преходни неща, а за духовни и чисти неща, които да извисят и създадат в сърцето му радост, благоговение и мир.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела лек, благодатен и мирен ден и радостно посрещане на Христовото Възкресение.

 

Снимки: Бехнам Сетайеш

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Visits: 1

Skip to content