Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия в гр. Ихтиман

52074621653 2187f617ee kНа 15 май, 4 Неделя след Пасха – на Разслабления, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Успение Богородично“, гр. Ихтиман, беше отслужена архиерейска света Литургия.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Йосиф Серев, архиерейски наместник на Ихтиманска духовна околия, иконом Витали Велков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Клиросното пение беше изпълнено от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

След празничното архиерейско богослужение епископ Поликарп произнесе проповед и говори за неделята на Разслабления, като подчерта, че чрез това историческо евангелско събитие се заявява Божията любов, грижа и подкрепа на Спасителя към човека. Епископ Поликарп призова вярващите да се изпълнят с вяра и доверие към Бога и получили от Него милост, да бъдат в сърцата си благодарни за великите Му благодеяния, човеколюбие и снизхождение.

Белоградчишкият епископ Поликарп поздрави верния народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и мир.

Думи на благодарност за архиерейското посещение в Ихтиман поднесе отец Йосиф Серев. Той благодари чрез епископ Поликарп на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит за грижите и отеческата любов и благословение.

Владиката раздаде нафората и благослови вярващите, поздравявайки ги с всепобесния възглас: „Христос воскресе!“.

Снимки: протойерей Костадин Тренев
ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 0

Skip to content