Продължете към съдържанието

Горноврабчанският манастир „Възнесение Господне“ отбеляза храмовия си празник

1 02С последование на  всенощното бдение и празнична св. Литургия Горноврабчанският манастир „Възнесение Господне“ отбеляза своя храмов празник.

В зелените двори на светата обител сестринството посрещна гости от околните манастири на Краището, ревностни за богослужението миряни, а за светата Литургия и празничната трапеза се присъединиха и десетки жители от близките населени места, между които и г-н Димитър Сотиров – кмет на община Земен, г-н Стефан Маринов – председател на общинския съвет на Земен, г-н Димитър Боянов – зам.-кмет на общината, много кметски наместници, изпълнителният директор на „Земенея“ г-н Васил Николов и др.

Последованието на всенощното бдение беше отслужено от йеромонах Спиридон от братството на Църногорската св. обител в съслужение с новоръкоположения йеродякон Йосиф от същото братство. Светата литургия бе предстоявана от иконом Константин Стойчев – и.д. игумен на Горноврабчанския манастир. За песнопенията се погрижиха монах Иларион Църногорец и г-жа Татяна Матанова от курса на протопсалт Вл. Симич.

{gallery}2022-06-02{/gallery}

Hits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content