Продължете към съдържанието

Епископ Поликарп се запозна с ремонта и реставрацията на дупнишкия храм “Св. Николай”

52191131390 4a62d983b2 o scaledНа 3 юли Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети дупнишкия храм "Св. Николай" и се запозна с реставрационно-ремонтните дейности, които се извършват в него.

Повече от 40 години храмът е затворен за вярващите християни от града, като от известно време Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и ръководството на Софийска митрополия възложиха на свещеник Иван Айдаров послушанието да положи усилия за въздигането на храма, който да заеме своето достойно място в живота на дупничани.

Със спомоществователството на г-н Юлиян Манов, дарител на храма, в момента се извършва цялостен ремонт и реставрация на църквата, както и на прицърковното пространство. Очаква се за празника на св. Николай Чудотворец – 6 декември, храмът да бъде завършен и осветен.

Делегацията от Софийска митрополия, в състав: Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев и г-н Ангел Младенов, секретар на Митрополията – беше възрадвана от постигнатото до момента. Епископ Поликарп благодари на о. Иван за грижите, на дарителя за неговата всеотдайност за възкресяването на храма, както и на изпълнителя на проекта, като им пожела лека и ползотворна работа и да имат благословението на св. Николай.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.


 

 

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content