Продължете към съдържанието

Нова книга – “Свещеници от Софийска епархия претърпели страдания и мъченичество за Христа през годините 1944-1959”

Svesht Koritsa malkaС благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит излезе от печат книгата „Свещеници от Софийска епархия претърпели страдания и мъченичество за Христа през годините 1944-1959“.

През годините 1944-1959 повече от 25 свещеника от Софийска епархия бяха подложени на страдания и мъки от страна на атеистичните власти заради вярата им в Христа и претърпяха мъченически край. Страданията им са съизмерими с мъките, претърпени от мъчениците през първите векове. Ние, техните потомци, имаме синовен дълг да запазим паметта за подвига им (Евр. 13:7).

В настоящата книга са събрани кратки животоописания на тези свещеници.

Руската, Румънската и Гръцката поместни църкви неизменно почитат паметта на своите съвременни светии. Канонизирани са стотици подвижници, мъченици и изповедници за вярата.

Нека прославим чедата на Българската православна църква, останали твърди до смърт в изповядване на вярата заради любовта Христова, поради която и Сам Господ претърпя страдания и смърт за нас и нашето спасение.

Изданието е на Софийска света митрополия, изготвено със съдействието на Сдружение „Православно Отечество“.

Книгата може да бъде закупена от домакина на Софийска света митрополия – г-н Кольо Лозанов, от църковните магазини и Книжна борса „Гара Искър“ на цена от 9,80 лв.

За контакт: гр. София, ул. Калоян №7, ет. 1, стая 7, тел.: 02/ 987 74 89, 0879 259 293.

 

Предстои да излезе от печат: Свещеници от Софийска епархия – изповедници и безкръвни мъченици за вярата Христова през годините 1944-1959 – част 1.

Visits: 0

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content