Продължете към съдържанието

Архиерейска света Литургия беше отслужена в храм “Успение Богородично”, гр. Долна баня

52349985740 a684ed946b o scaledНа 11 септември, в неделята преди Въздвижение, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в храм "Успение Богородично", гр. Долна баня, Ихтиманска духовна околия, беше отслужена архиерейска света Литургия.

Богослужението оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен и надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Пламен Димитров, протойерей Костадин Тренев, свещеник Емануил Димитров, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Песнопенията на светата Литургия бяха изпълнени от всички християни в храма.

Архиерейската света Литургия беше уважена от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и от десетки благочестиви православни християни.

След тържественото богослужение епископ Поликарп произнесе проповед и говори върху неделното евангелско четиво. Той призова вярващите да имат силна вяра и любов към Бога. Да носят кръста си с търпение и винаги в нужда да поглеждат с вяра към него, както и да живеят достоен живот, който да бъде гарант за живот вечен.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела лека, благодатна и изпълнена с радост нова църковна година.

Благодарност за посещението в гр. Долна баня поднесе към Негово Преосвещенство ставрофорен иконом Пламен Димитров. Той благодари на епископа за духовната грижа и всяческата подкрепа.

Всички присъстващи преминаха с благоговение и получиха нафора лично от Белоградчишкия епископ Поликарп, който ги благослови, преподавайки им благословението и мира на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Посещението на викарния епископ на Софийския митрополит в гр. Долна баня продължи с посещение в храма и аязмото "Св. Петка Търновска", както и на новостроящия се гробищен храм "Св. вмчк Мина".

Гостуването в китния град Долна баня завърши с братска трапеза, в присъствието на г-н Владимир Джамбазов, кмет на община Долна баня. Г-н Джамбазов и о. Пламен подариха копие на чудотворната икона на Света Богородица – "Умиление" на епископ Поликарп, за спомен от посещението в града и енорията.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

Skip to content