Продължете към съдържанието

С водоосвещение Държавният авиационен оператор отбеляза своя юбилей

52352400071 a2ee4546db o scaledНа 12 септември тържествено беше отбелязан юбилеят – 50 години на Държавния авиационен оператор.

Тържеството се проведе на площадката пред Правителствената зала на летище София – ВИП "А".

Празникът по отбелязването на юбилея започна с водосвет, който, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, бе оглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Епископ Поликарп и всички официални лица бяха посрещнати от генерал-майор Златко Златев, генерален директор на Държавния авиационен оператор.

Гост на празника беше г-н Румен Радев, президент на Република България, както и министри, депутати, бивши и настоящи служители на ДАО, г-н Емил Велинов, „Протокол“ при Светия Синод на БПЦ-БП, както и представители на различни държавни структури.

След водоосвещението и благославянето на въздухоплавателните машини, епископ Поликарп поздрави всички присъстващи на празника от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела достойно и отговорно служение.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

Skip to content