Продължете към съдържанието

143 години от създаването на Националната служба за охрана

52352658023 7582b3327c o scaledНа 12 септември се навършват 143 години от създаването на българската Национална служба за охрана.

В чест на годишнината, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит бе извършен тържествен водосвет при параклиса „Св. Георги Победоносец“ в комплекса на НСО в столицата.

Водосветът беше възглавен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

На събитието присъстваше г-н Румен Радев, президент на Република България, г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, г-н Гълъб Донев, служебен министър-председател на Република България, бригаден ген. Емил Тонев, началник на НСО, както и редица работещи и обучаващи се в службата.

Епископ Поликарп преподаде благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит на всички присъстващи, пожелавайки им здраве и преуспяване в служба на Отечеството.

Ръководителят на НСО ген. Емил Тонев изнесе реч, в която подчерта дейността на службата. „Доверието винаги стъпва върху честност, постоянство и лоялност. Лоялността към Националната служба за охрана е лоялност към българската държавност. Тя не търпи никакви компромиси с общия ни дълг и с нашата чест да служим на Родината“, заяви ген. Тонев.

Слово изнесе и държавният глава г-н Румен Радев, като заяви: „Преодоляла множество изпитания, устояла на драматични политически превратности, многократно трансформирана, службата доказа своята необходимост и жизненост“.

След награждаване на достойните служители на НСО бе извършено и поднасяне на венци пред паметника на достойно загиналите служители в изпълнение на служебния си дълг.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

Skip to content