Продължете към съдържанието

100 години отбеляза Висшето транспортно училище “Тодор Каблешков” в София

52355031149 d8eb3263c5 oНа 13 септември Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков", гр. София, отбеляза своята 100-годишнина.

В зала "Юбилейна", намираща се на територията на Висшето транспортно училище, беше извършен празничен водосвет. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, водосветът бе отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Георги Димитров, протойерей Костадин Тренев, протойерей Андон Софиин, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Епископ Поликарп и придружаващите го духовници бяха посрещнати от проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, ректор на Висшето транспортно училище.

След празничното моление по повод 100-годишнината, епископ Поликарп приветства всички присъстващи, като им преподаде благословението и любовта на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Викарият на Софийския митрополит пожела на всички: "Празникът на кръглата годишнина в най-скоро време да бъде обогатен и с освещаването на храм-параклиса, посветен на Всички български светии, който ще украси двора на учебното заведение и ще бъде вдъхновение за всички във вярата, човечността и добротворството".

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

Skip to content