Продължете към съдържанието

Новостроящият се столичен храм “Св. Пимен Зографски” вече има и камбани

resize kambanizvanizgrevЗвън от църковни камбани се разнесе в столичния район Изгрев от първия и единствен храм в квартала – строящият се „Свети Пимен Зографски“. Този петък бяха осветени и въздигнати камбаните на храма. „На многая лета!“, пожела Борислав Пелов, един от основателите на Инициативния комитет за градежа на църквата.

Храм „Свети Пимен Зографски“ е първият и единствен в този столичен район. Изграждането му започна преди 3 години с полагането на основния камък в градинката до КАТ и всички средства, проекти и строителство са дарения.resize kambaniizgrev3

„За пръв път от създаването на район „Изгрев“, на 30 септември т. г. над трите ни квартала прозвуча камбанен звън. Една голяма мечта на жителите на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад” е напът да се сбъдне. Строителството на нашата първа православна църква “Св. Пимен Зографски”, което започнахме в края на 2020 г. с голямо желание и надежди, напредва с много добри темпове. Вчера осветихме и поставихме камбаните на храма“, похвали се и кметът на района д-р Делян Георгиев.

Най-голямата църковна камбана е дарена от него и съпругата му, втората по големина – от семейство Пелови, а останалите пет са дарени от приятели в памет на покойния кмет на район “Изгрев” инж. Панайот Бончев. Всички, които желаят да помогнат за довършването на първата църква в Изгрев, могат да направят дарение за храма на сметката на Църковно настоятелство към храм “Св. Пимен Зографски”, район “Изгрев”, София.

Дарителска сметка:

Общинска банка

IBAN- BG80SOMB91301064474201

BIC – SOMBBGSF

Източник: stolica.bg

resize kambaniizgrev1

Visits: 9

Skip to content