Продължете към съдържанието

Деца от пет неделни училища изпълниха заедно празнична програма в Кокаляне

16На 23 октомври храм „Св. вмчк Георги Победоносец“ в с. Кокаляне, с предстоятел свещеник Георги Райчев, беше домакин на среща между братски неделни училища от Софийска епархия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, след светата литургия в двора на храма се събраха десетки деца – от неделните училища на храма-домакин „Св. вмчк Георги“ в Кокаляне, на Драгалевски манастир „Успение Богородично“, на храма „Рождество Христово“ в кв. Младост, на столичния храм „Св. вмчца Параскева“ и на храм „Св. вмчк Димитър“ в с. Панчарево.

Празничната програма в неделния следобед водеха свещеник Кръстин Апостолов, предстоятел на храма „Св. вмчк Димитър“ в с. Панчарево, и учителката по вероучение Велина Андонова. Децата изпълниха свои песни и стихотворения, изработваха се икони, имаше и множество игри. С иконите в ръка малките християнчета, между които имаше и деца от Украйна, извършиха литийно шествие в двора на храма, предвождано от о. Кръстин. Заедно те отправиха молитва за мир и за закрила на децата по света.

За всички гости на духовното тържество бе подготвена и богата почерпка, за здраве и благословение.

{gallery}2022-10-23{/gallery}

Visits: 1

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content