Продължете към съдържанието

Празник по повод 55 години от обявяването на Бобов дол за град

52458315701 ca61c4ff20 o scaledНа 27 октомври жителите на Бобов дол отбелязаха тържествено 55 години от провъзгласяването на населеното място за град.

По този повод, по покана на г-жа Елза Величкова, кмет на община Бобов дол, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, на площада пред сградата на Общината беше отслужен празничен водосвет.

Водоосвещението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Георги Паликарски, протойерей Костадин Тренев и свещеник Венцислав Ангелов, енорийски свещеник на града. Църковното отпяване бе извършено от г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

Празникът на гр. Бобов дол беше уважен от г-н Александър Пандурски, областен управител на област Кюстендил, г-жа Елеонора Христова, председател на Общински съвет – Бобов дол, всички общински съветници, г-н Добрица Стойкович, кмет на с. Ражан, Република Сърбия и г-н Горче Спасовски, кмет на община Ранковце, Република Северна Македония.

Празникът на гр. Бобов дол беше уважен от представители на различни институции и организации от града и околността, както и от стотици жители и гости.

След водосвета епископ Поликарп поздрави домакините – г-жа Елза Величкова, официалните лица, жителите и гостите на Бобов дол с празника от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела Бог по молитвите на св. Николай, небесен закрилник на града, да им дава здраве, преуспяване във всичко, както и да утвърди сърцата им във вяра православна, надежда и силна любов.

Епископ Поликарп благослови присъстващите на площада и поръсвайки ги със светена вода ги призова да имат радост в сърцата си и усмивка на лицето си.

Програмата по отбелязването на 55-годишнината продължи с музикална програма.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 0

Skip to content