Продължете към съдържанието

В новостроящия се храм „Св. патриарх Евтимий“ в София бе тържествено поставен основният камък

52502972627 51ea3d9aa7 o scaledНа 16 ноември Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети новостроящия се храм „Св. патриарх Евтимий Търновски“ в гр. София, кв. „Люлин“.

Владиката извърши водосвет и постави основния камък в специална ниша в най-източната част на основите на храма, заедно с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, протойерей Лъчезар Попов, председател на Църковното настоятелство на новостроящия се храм, протойерей Костадин Тренев, свещеник Евтимий Куков, йеродякон Поликарп, както и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия.

На поставянето на основния камък на новостроящия се храм присъстваха г-н Милко Младенов, кмет на столичния район „Люлин“, г-н Здравко Здравков, главен архитект на София, г-н Кирил Костадинов и Атанас Димитров – ктитори и дарители на храма, както и работници от строителната фирма изпълняваща проекта.

След поставянето на основния камък, капсулата с паметна грамота и запалено кандило в нишата, г-н Атанас Димитров, говорител на Сдружение „За национален и духовен възход – св. патриарх Евтимий Търновски“ и член на Църковното настоятелство на новостроящия се храм, връчи грамоти на личности, допринесли за реализирането на строителството на храма, наречени „радетели“.

Грамоти получиха: Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, г-н Здравко Здравков, г-н Милко Младенов и г-н Кирил Костадинов.

Епископ Поликарп пожела скоро храмът да бъде построен и да събере верния народ за освещаване. Той поздрави присъстващите на духовното събитие в новостроящия се храм от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Основният камък за построяването на храма бе тържествено положен на 20 януари 2022 г. от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в присъствието на г-н Румен Радев, президент на Р. България, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, както и на представители на различни институции и организации.

 

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

Visits: 7

Skip to content