Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит стана почетен гражданин на Кюстендил

2112660349Негово Светейшество е удостоен с най-високото общинско отличие на град Кюстендил „Почетен гражданин на Кюстендил“.

Това става по предложение на духовенството и боголюбивия народ на Кюстендилска духовна околия, които са внесли писмо в местния парламент.

Предложението е представено от кмета на общината Петър Паунов, а председателят на Общинския съвет Иван Андонов мотивира предложението така:
„Удостояване със званието „Почетен гражданин на град Кюстендил“ на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит за принос в духовното развитие на общината, и по повод десетата годишнина от избора и интронизацията му за Български патриарх“.

Предложението е разгледано на заседание на местния парламент на 23 февруари като първа точка и е единодушно одобрено от всички съветници. С това предложение жителите на Кюстендил изказват благодарност за отеческите грижи, който полага Негово Светейшество патриарх Неофит за духовната околия и го поздравяват с десетата  годишнина от неговото първосветителско, патриаршеско служение.

Предстои да бъде уточнено времето и мястото за официалното връчване на почетното звание.

Текст: Весела Игнатова

Visits: 3

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content