Продължете към съдържанието

В Радомир беше отслужена архиерейска Преждеосвещена света Литургия

e4023f df8bc3e78a97420782f274b38b070d45mv2На 29 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Радомир, беше отслужена архиерейска Преждеосвещена света Литургия.

Богослужението възглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, иконом Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия и предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, свещеник Иван Димитров, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп и дякон Антоан Марков.

Църковните пения изпълни свещеник Марио Михов. Светата Преждеосвещена литургия беше уважена от множество православни християни от града, които пристъпиха и се причастиха със светите Тайни.

След Преждеосвещената света Литургия епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела преуспяване в духовния подвиг на поста, да украсяват живота си с добродетели и да се удостоят да посрещнат Христовото Възкресение с чисти сърца и души.

Епископ Поликарп благодари на всички, взели участие в богослужението, и се помоли Бог да им въздава за вярата, усърдието и любовта. Поздрав и благодарност към епископа поднесе от името на всички отец Александър. Епископ Поликарп раздаде нафората и лично поздрави всеки един от вярващите.

Снимки: архимандрит Евтимий

{gallery}29-03-2023{/gallery}

Visits: 2

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content