Продължете към съдържанието

В гр. Дупница беше направена копка за изграждането на православен храм

DSC 5895На 30 март, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в ж.к. "Бистрица", гр. Дупница, беше направена копка за изграждането на православен храм, посветен на свети мъченик Мина.

Тържественото водоосвещение и полагане на основен камък за построяването на храма беше извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир, ставрофорен иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, свещеници от Дупнишка духовна околия и йеродякон Вартоломей.

На историческото събитие за Дупница присъстваха г-н Асен Меджидиев, министър на здравеопазването, г-н Александър Пандурски, областен управител на област Кюстендил, г-н Методи Чимев, кмет на Дупница, заместник кметовете на Дупница, кандидат за народни представители в 49-ия Парламент на Р. България, както и много населници на жилищния комплекс, много ученици и малки деца.

След водоосвещението епископ Поликарп се обърна с думи на благодарност към инициативния комитет за построяването на храма, Църковното настоятелство, общинската управа и към всички присъстващи. Той благодари на всички за ангажираността им да бъде изграден храм, който ще бъде духовен пристан за мнозина, които ще намират отговор на своите житейски и духовни търсения, както и ще бъде пристан от бурното житейско море. Епископ Поликарп благодари специално на министъра на здравеопазването да присъствието му в това историческо събитие за Дупница.

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела в най-скоро време всички да се съберат така многобройно и на неговото освещаване. След поставянето на основния камък, символично, от официалните лица беше направена копка за построяването на храма. За всички присъстващи община Дупница беше подготвила постна почерпка.

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

 

 

Visits: 1

СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ

ВАЖНО

АРХИВ

ВРЪЗКИ

Skip to content