Продължете към съдържанието

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие кмета на град Русе г-н Пенчо Милков

80937E0958245ADE9E62E22122F943CCНегово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес кмета на град Русе г-н Пенчо Милков. Срещата се състоя в сградата на Софийска света митрополия, а в нея участие взеха Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и Белоградчишки епископ Поликарп, първи викарий на Софийския митрополит, както и г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх и г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска света митрополия.

По време на срещата градоначалникът благодари за възможността да се срещне и получи благословението на Светейшия патриарх и изтъкна ползотворната съвместна работа, която Община Русе осъществява с Русенска света митрополия. Г-н Пенчо Милков сподели още и за редица проекти, в които общината и обществеността вземат активно участие – строежа на храмове, благоукрасяването на града, изучаването на предмета „Религия“ в училищата, както и множество инициативи със съседните общини в Румъния. 

От своя страна Светейшият патриарх пожела здраве, сили и още много успех в трудовете на кмета на града, а на русенци предаде своето благословение. 

Текст и снимки: Ангел Карадаков

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

 

 

 

Visits: 3

Skip to content