Продължете към съдържанието

Мобилното приложение „Епархийски глас“ вече е достъпно и за Apple iOS

App Ad scaledВ дните след големия християнски празник Успение Богородично първото в България мобилно приложение за православна аудио-визуална продукция и печатни издания „Епархийски глас“ стана достъпно и за устройства на система Apple iOS. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит приложението, представящо официалната медия на Софийската света митрополия, бе публикувано тази година за празника Петдесетница .

С него можете да превърнете своето мобилно устройство в източник на християнска просвета и култура, като следите на живо онлайн радиото и интернет телевизията „Епархийски глас“, и разглеждайки виртуално страниците на едноименното списание.

Мобилното приложение е свободно достъпно в магазина на Google Play и в App StoreИЗТЕГЛЕТЕ ЗА ANDROID / ИЗТЕГЛЕТЕ ЗА APPLE iOS.

+++

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит новата медия стартира на 2 май 2021 г., в чест на Възкресение Христово. Оттогава три пъти в годината излиза списание „Епархийски глас“ – луксозно печатно издание с над 100 цветни страници, съдържащо седем категории с материали и богословски статии за православния християнски живот:

– Празнично слово;
– Духовникът отговаря;
– Човекът и Църквата;
– Православно изкуство;
– Живата история;
– Бъдете като децата;
– Епархията днес.

Списанието се разпространяват в печатен вид в храмовете и в манастирите на Софийска епархия, а архивните издания можете да откриете в PDF формат в приложението.

На следващата година в Деня на будителите – на 1 ноември 2022 г., стартира и православното онлайн радио „Епархийски глас“, част от едноименната медия. В 24-часовата програма на радиото се излъчват ежедневни богослужения на живо, православни песнопения, църковни новини, християнски аудиокниги, молитви, беседи, проповеди, както и авторски предавания с нов брой всяка седмица – за запознаване с духовниците от Епархията, с православното вероучение, с християнското изкуство и за най-малките слушатели. Пълната програма, предаванията и живото излъчване на радио „Епархийски глас“ са достъпни в приложението.

На 24 декември 2023 г., в чест на Рождество Христово, медията на Софийска света митрополия е допълнена и с онлайн телевизия „Епархийски глас ТВ“. Богатата ѝ видеопродукция включва богослужения на живо и от архива, молитви, беседи, концерти, проповеди и официални обръщения, както и няколко предавания за православно богословие и култура. Програмата, предаванията и живото излъчване на „Епархийски глас ТВ“ също можете можете да проследите в приложението.

Насладете се на приятни и полезни изживявания с мобилното приложение на православната медия „Епархийски глас“!

 

Visits: 2

Skip to content