Продължете към съдържанието

40 дни от кончината на протойерей Илия Дичев от Дупница

53160258387 629abfb52f o scaledНа 3 септември се навършиха 40 дни от блажената кончина на протойерей Илия Дичев, предстоятел на храм „Покров Богородичен“, гр. Дупница.

Отец Илия се престави в Господа на 26 юли 2023 година.

По този повод, за да бъде почетен достойно протойерей Илия Дичев, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в дупнишкия храм „Покров Богородичен“, по време на св. Литургия, оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, беше направена заупокойна молитва за починалия отец, а след св. Литургия, беше отслужена и панихида за упокоението на отец Илия в храма.

Всички присъстващи на заупокойното моление посетиха и гроба на отец Илия, където беше отслужен от архиерея и всички духовници Трисагий.

В заупокойните последования взеха участие отците: архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Георги Паликарски, архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, протойерей Радослав Ваклин, протойерей Иван Айдаров, свещеник Костадин Бошнаков, свещеник Добри Добрев, свещеник Петър Очков, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп, както и десетки православни християни – сродници, познати и духовни чеда на отец Илия Дичев.

В своето слово за блаженопочиналия, епископ Поликарп, който оглави последованията, подчерта, че това беше един от достойните свещенослужители на Софийска епархия и Дупнишка духовна околия, който не пожали сили, средства и време, за да води човеците към Бога, като сам им бъде пример във всичко.

Епископът и присъстващите се помолиха: Бог да прости отец Илия! Царство му небесно!

Снимки: протойерей Костадин Тренев

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

 

Visits: 0

Skip to content