Продължете към съдържанието

Приветствие на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит по повод началото на Новата учебна година

Logo Spasi i Sohran 0001СКЪПИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ,

ЧЕДА НА ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА,

С отеческа обич и архипастирски благослов, в първия ден на Новата учебна година отправяме молитви към Бога за всички вас, изпросвайки от Него – нашия Небесен Отец и Подател на всички блага, щедро да ви дарува здраве, сили и вдъхновение, да ви укрепва с божествената Си благодат и да бъде ваш постоянен Спътник в търсенето на светлината и истината.

На вас, ученици, да дарува дух на благоговение към знанието, на почит и уважение към вашите родители, учители и възпитатели.

На вас, учители, да дарува мъдрост, дълготърпение и безкористна любов в работата ви с поверените ви деца и младежи.

На вас, мили родители, да дарува радостта от израстването на чедата ви като добре възпитани и високо образовани бъдещи строители на нашата държава и общество.

Нека Новата учебна година бъде благодатна и доброплодна за всички вас, защото българското училище и резултатите от неговата
учебно-възпитателна дейност винаги са били залог за доброто бъдеще и преуспяването на страната и народа ни.

Такава е вековната българска християнска традиция, такива са заветите към нас на родилите ни в Господа наши велики и достойни предци: чрез добро образование, висока духовност и богата култура към светли и богоблагословени бъднини за православния ни народ.

Благословено да бъде началото на Новата учебна година!

Божият мир, Неговата любов и велика милост да бъдат с всички вас!

На добър час!

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Visits: 5

Skip to content