Продължете към съдържанието

Българският патриарх Неофит прие митрополит Емануил от Александрийската патриаршия

53212904420 21d9cd6fe2 o 990На 25 септември Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит прие в своя кабинет, в сградата на Софийска света митрополия, Негово Високопреосвещенство Птолемаидския митрополит Емануил от Александрийската патриаршия. Митрополит Емануил се намира в България по покана на игумена на Църногорския манастир.

Птолемаидският митрополит беше съпровождан от архимандрит Вартоломей, игумен на светогорския манастир Есфигмен, архимандрит Апостол от братството на манастира, йеродякон Палама и монахиня Екатерина.

От българска страна на срещата присъстваха Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ  Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир „Св. безсребреници Козма и Дамян“, Трънска духовна околия, г-н Теодор Атанасов, началник Кабинет на Българския патриарх, г-н Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и йеродякон Поликарп.

На срещата гостите благодариха на Негово Светейшество за благословението да посетят България и Софийска епархия и да вземат участие в празника на св. Силуан Атонски в Църногорския манастир и изразиха своето задоволство от любезното и топло гостоприемство. По време на срещата митрополит Емануил предаде на патриарх Неофит поздрави от Александрийския патриарх Теодор.

Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит благодари за топлите слова на гостите и предаде искрени благопожелания на своя събрат Александрийския патриарх.

По време на разговора бяха засегнати различни теми, свързани с духовното въздигане на православните християни по целия свят.

В края на срещата патриарх Неофит подари на своите гости паметни подаръци за благословение и молитвен спомен.

 

Снимки: йеродякон Поликарп

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК.

Visits: 17

Skip to content