Продължете към съдържанието

Неделно училище за деца и юноши бе отворено в най-стария пернишки храм “Св. вмчк Георги Победоносец”

03 6В най-стария пернишки храм “Св. вмчк Георги Победоносец” за първи път се организира Неделно училище за деца и юноши. То бе открито с празничен водосвет, отслужен след извършването на света Литургия, от предстоятеля на храма свещеник Герасим Йорданов. Заниманията ще се провеждат всяка неделя след светата Литургия в пристройка към храма.

Неделно училище ще се ръководи от дългогодишната учителка по Религия “Православие” от Радомир – богословът Лидия Блажкова. 

С тържествен водосвет, отслужен от свещеник Иван Димитров, енорийски свещеник към храм “Св. вмчк Димитър”, Радомир, бе дадено началото и на заниманията по Религия “Православие” в обновения ЦПЛР-ОДК в гр. Радомир. На празника присъства г-н Тони Кирилов, директор на образователната институция към Община Радомир. Заниманията ще се провеждат всяка събота и неделя в следобедните часове.

Намерението на учителката е прицърковното училище да си взаимодейства с групата по Религия- Православие от Радомир и да имат общи занимания: състезания, викторини, празници и др., което ще спомогне за социализирането на децата и за духовен обмен на двете енории.

Снимки от Перник: презвитера Илиана Борисова

Снимки от Радомир: Мирослава Ташева

 

Visits: 2

Skip to content